Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

UTM va crea cea mai modernă rețea universitară de Internet

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea Tehnică din Moldova își propune să formeze cea mai performantă rețea universitară de Internet. Detalii am aflat de la prorectorul instituției pentru învățământ superior, Dinu Țurcanu.
UTM va crea cea mai modernă rețea universitară de Internet

Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași au câștigat un proiect transfrontalier în valoare de două milioane de euro pentru a crea una dintre cele mai moderne rețele de Internet Wireless în campusul universitar. De asemenea, în cadrul proiectului urmează să fie modernizată integral și toată infrastructura de rețea cablată Internet din campusul UTM.

"În final, isntituția va avea cea mai modernă rețea universitară, deoarece se va crea rețeaua corporativă radio. Toate blocurile vor fi interconectate într-o rețea corporativă mobilă, ceea ce va asigura mobilitate și acces la toate sistemele de management. Totodată, vor fi asigurate toate echipamentele necesare pentru o modernizare integrală", a explicat pentru Sputnik Dinu Țurcanu.

Potrivit prorectorului UTM, scopul acestui proiect presupune creșterea calității activităților și a serviciilor educaționale și de cercetare pentru a corespunde standardelor impuse la nivel național și internațional, dar și consolidarea colaborărilor interinstituționale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0