Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic, despre regulile ce trebuie respectate în ziua alegerilor

© Sputnik / Caraus MihaiȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile prezidențiale din acest an se vor desfășura doar cu respectarea măsurilor de protecție și de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Iată ce trebuie să cunoască moldovenii în ziua votării.
Medic, despre regulile ce trebuie respectate în ziua alegerilor

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șeful Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Națională pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a menționat că sănătatea cetățenilor este primordială, iar pentru a evita complicațiile autoritățile au elaborat un plan de acțiuni pe care va trebui să-l respecte fiecare cetățean cu drept de vot pe 1 noiembrie.

Astfel, pentru toate secțiile de votare au fost procurate mijloace de protecție: măști, mănuși, soluții dezinfectante pentru mâini, soluții dezinfectante pentru suprafețe, viziere, termometre și costume de protecție. Alegătorii vor fi obligați să respecte distanța fizică de minim 1,5 metri, să respecte regulile de igienă și să se prezinte la vot cu pixuri personale.

Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Alegeri 2020: Milioane de lei pentru echipamente de protecție
"Cetățenii care nu se pot deplasa fizic la secția de votare, inclusiv cei care manifestă simptome respiratorii acute vor putea să-și exercite dreptul la vot la locul aflării acestora în ziua alegerilor. Îndemnăm oamenii să manifeste maximă responsabilitate și prudență pentru a evita consecințele nefaste asupra sănătății celor din jur", a remarcat Ștefan Gheorghiță.

Pe 1 noiembrie, în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale. În total, pe teritoriul țării vor fi deschise 2143 secții de votare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0