Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Kremlinul comentează numărul mare de infectări cu COVID în Rusia

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaГоспиталь COVID-19 в центре МГУ имени М. В. Ломоносова
Госпиталь COVID-19 в центре МГУ имени М. В. Ломоносова - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, situația va necesita eforturi susținute din partea autorităților federale și regionale.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a calificat situația cu privire la răspândirea noului coronavirus în Rusia drept gravă.

Potrivit lui Peskov, ea va necesita ”eforturi extrem de energice” din partea autorităților federale și regionale.

”Într-adevăr, fundalul este destul de complicat acum, forța principală a loviturii epidemice, cum s-ar zice, a revenit regiunilor, valul s-a îndreptat la est de Moscova”, a precizat Kremlinul.

Peskov a subliniat că capacitățile sistemului de sănătate, în particular, rezerva de paturi în spitale, de medicamente și mijloace de protecție permite ca situația să fie ținută sub control.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Un nou producător al vaccinului Sputnik V, înregistrat în Rusia

Purtătorul de cuvânt al șefului statului a adăugat că Putin primește toată informația despre situația legată de COVID-19.

În timp de 24 de ore, În Rusia a fost confirmat un număr record de 17 347 de cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Cele mai multe cazuri noi de infectare au fost înregistrate la Moscova – 5224, Sanct-Petersburg – 715 și regiunea Moscova – 499. Cele mai puține cazuri au fost atestate în Cecenia – nouă, districtul autonom Iamalo-Neneţ – patru și doar un caz în Ciukotka.

În întreaga perioadă a epidemiei, în țară au fost înregistrate 1 531 224 de cazuri de îmbolnăvire, au murit din cauza complicațiilor 26 269 de persoane, s-au vindecat 1 146 096 de oameni.

În lume, numărul celor infectați este de aproape 43 de milioane, dintre care minimum 1,14 milioane au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0