Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri 2020: Cum vor vota moldovenii din Israel

© Photo : PixabayThe flag of Israel
The flag of Israel - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel prezintă informații actualizate cu privire la desfășurarea scrutinului din 1 noiembrie pentru moldovenii din această țară.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Moldovenii din statul Israel vor putea la una din cele două secții de votare de deschise pe teritoriul acestei țări, informează Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel. Este vorba de;

  • secția de votare nr.1/358 din orașul Tel Aviv - sediul Ambasadei Republicii Moldova, strada Rembrandt 38.
  • secția de votare nr.1/359 din orașul Așdod - clădirea Beit Eitan, strada Kakal 90א.

Totodată, ambasada atrage atenția că alegătorii își pot exercita dreptul de vot în baza pașaportului cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat, buletinului de identitate cu fișa de însoțire, doar în curs de valabilitate și a livretului de marinar.

Dunkineely, Irlanda - Sputnik Moldova
Alegeri 2020: Vor putea sau nu vota moldovenii din Irlanda

Accesul în secția de votare se va permite doar după termometrie și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, precum și mănuși de unică folosință. La fel se va respecta distanța fizică de 1,5 m în perimetrul secției de votare și în incinta acesteia. Se recomandă folosirea pixurilor personale de către alegător în vederea aplicării semnăturii în lista electorală. Secțiile de votare vor fi deschise în între orele 7:00 – 21:00. 

Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 139 de secții de votare  în afara țării pentru scrutinul din 1 noiembrie. Din totalul de 139 de secții, cele mai multe, 30 la număr, vor fi deschise în Italia. Alte 17 secții de votare se vor deschide în Federația Rusă, iar câte 12 - în România și SUA. În Franța moldovenii vor putea vota în cadrul a 8 secții, cei din Marea Britanie în 7 secții, iar cei din Germania vor fi repartizați la 6 secții deschise pe teritoriul acestui stat. În Canada, Irlanda, Spania – câte 4 secții, Portugalia – 3 secții, Israel, Turcia și Ucraina – câte 2 secții. De asemenea, în alte 21 de state precum Grecia, Belgia și China etc. va fi deschisă câte o secție de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0