Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimbările climatice: Impactul asupra naturii și omului

© Sputnik / OsmatescoAnatolie Prohnițchi
Anatolie Prohnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 24 octombrie este marcată Ziua mondială pentru acţiune climatică. Cât de mult influienţează fluctuaţiile şi decalajurile de temperatură din ultimii ani mediul şi, respectiv, omul, am aflat de la ecologistul Anatolie Prohniţchi.
Schimbările climatice: Impactul asupra naturii și omului

Schimbările climatice din ultimii ani au un impact major asupra mediului înconjurător, dar și asupra sănătății omului. Din cauza acestor schimbări are de suferit atât natura, cât și populația, susține ecologistul Anatolie Prohnițchi.

"În ultimii ani, practic nu avem primăvară. Dintr-o iarnă blândă trecem într-o vară cu temperaturi toride. Râurile seacă, agricultorii își pierd plantațiile. Totul este un circuit și trebuie napărat să găsim soluții să ieșim din acest impas", a declarat pentru Sputnik ecologistul.

În același timp, Anatolie Prohnițchi a remarcat necesitatea introducerii unei discipline obligatorii precum este "Educația Ecologică" în școlile din țară. El consideră că în acest sens nu sunt necesare multe eforturi.

"Trebuie să fie, în primul rând, voință. Autoritățile trebuie să se implice și să contribuie la îmbunătățirea situației ecologice", a spus expertul.

Potrivit lui, fiecare persoană se face responsabilă de situația în care am ajuns, iar pentru a reduce riscurile și imapctul negativ este important să facem pași mici, dar siguri precum: să renunțăm la defrișarea copacilor, să plantăm cât mai mulți arbori, să păstăm curățenia, să folosim transportul ecologic ș.a.

Despre alte măsuri importante aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0