Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Legea bugetului de stat 2021: Când va fi aprobată

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor este în proces de elaborare a Legii bugetului de stat pentru 2021. Aceasta urmează să fie aprobată de către Guvern cât mai curând.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Legea bugetului de stat pentru anul următor urmează să fie aprobată de Cabinetul de Miniștri în luna noiembrie. În acest moment Ministerul Finanțelor este în proces de elaborare a Legii și este la faza de colectare a informațiilor și propunerilor de la subdiviziunile de stat. Precizarea a fost făcută de Serghei Pușcuța în cadrul unei ședințe a Clubului Presei Economice.

„Acestea urmau să fie prezentate până la data de 19 octombrie, însă acest termen a fost prelungit până pe 25 octombrie”, a menționat Pușcuța.

După colectare, informațiile și propunerile vor fi structurate și vor urma discuții bilaterale cu fiecare structură în parte pentru a decide care din cheltuieli sunt prioritare și care pot fi optimizate. Iar în a doua jumătate a lunii noimberie documentul va fi propus miniștrilor spre aprobare.

Sergiu Pușcuța - Sputnik Moldova
Pușcuța: Ce se va întâmpla cu veniturile la buget și economia în următoarele luni

Ce ține de criza în contextul pandemiei, Pușcuța spune că autoritățile sunt gata să să execute toate plățile bugetare – salarii, pensii și alte prestații sociale. Acesta a mai declarat că efectele pandemiei în sistemul bugetar a fost resimțit încă din luna aprilie, când veniturile medii au scăzut cu aproximativ 30% față de aceași perioadă a anului trecut.

În luna mai scăderile la venituri ajunseseră la 15%, comparativ cu mai 2019, iar în iunie, la buget a fost înregistrat un plus. Pentru luna august, ministerul a raportat venituri similare cu cele din august anul trecut. În perioada pandemiei, cheltuielile au crescut brusc pentru sistemul de sănătate, educație, asistență socială. La fel, cheltuieli s-au înregistrat în agricultură, încă una din cauze fiind seceta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0