Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pușcuța: Ce se va întâmpla cu veniturile la buget și economia în următoarele luni

© SputnikSergiu Pușcuța
Sergiu Pușcuța - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța spune că situația la capitolul venituri la Bugetul de Stat s-a redresat la începutul lunii iunie. Cu toate acestea, în anul curent Moldova va înregistra o descreștere economică de 3%.
Pușcuța:Ce se întâmplă cu veniturile la buget în următoarele luni și cu economia Moldovei

Sergiu Pușcuța a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre tendințele legate de acumulările fiscale la buget în cele trei luni de carantină. Ministrul spune că situația la capitolul venituri se redresează, iar prognoza pentru luna iunie va fi de minus 10%, comparativ cu minus 35% din luna aprilie.

„ În a doua jumătate a lunii mai situația a început să se normalizeze și am finalizat luna mai cu minus 20% la venituri. Estimările prudente ne arată că vom avea în iunie minus 10% față de anul precedent, iar în iulie-august am putea atinge nivelul anului trecut”, a declarat Sergiu Pușcuța.

Ministrul a mai spus că, în condițiile crizei generate de pandemie, Ministerul Economiei și Infrastructurii a revizuit indicatorii macroeconomici, iar potrivit estimărilor pe parcursul anului 2020 Moldova va înregistra o descreștere economică de 3%.

Până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice, a anunțat, recent, premierul Ion Chicu. După 15 mai, autorităţile au fost nevoite să relaxeze mai multe măsuri de restricție în anumite sectoare ale economiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0