Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A decedat un deputat în primul Parlament

CC0 / Pixabay / Byn_Li / Свеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Asociației „Parlamentul 90” informează că încă un deputat în primul Parlament al Republicii Moldova s-a stins din viață.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Vladimir Agachi, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, a decedat. Anunțul a fost făcut de Membrii Asociației „Parlamentul-90”.

„Consiliul de Administrație al Asociației „Parlamentul-90” este profund îndurerat de moartea lui Vladimir Agachi, din Pepeni Sângerei, deputat în Parlamentul Republicii Moldova de Prima legislatura, votant și semnatar al Declarației de Independență, cavaler al Ordinului Republicii, și exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor”, scrie pe pagina sa de Facebook, președintele „Parlamentul-90”, Pintilie Pîrvan.

Cine au fost președinții Republicii Moldova în ultimii 29 de ani - Sputnik Moldova
Video
VIDEO: Răsfoim file din istorie - Președinții Moldovei

Cei care vor să-și ia rămas bun de la cel care a fost Vladimir Agachi pot merge astăzi la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău, începând cu orele 17:00. Mâine, începând cu ora 11:00 cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Central din strada Armenească, unde va fi înmormântat.

Vladimir Agachi s-a născut pe data de 25 decembrie 1948. Între anii 1990 și 1994 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales în Circumscripția nr. 245, raionul Sângerei. A fost membru al Comisiei pentru publicitate și mijloace de informare în masă. A votat Declarația de Independență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0