Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii vor avea parte de surprize în vacanță

© AFP 2024 / ANDREI PUNGOVSCHIElevi în măști la școală în România
Elevi în măști la școală în România - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii claselor gimnaziale intră de astăzi în vacanță. Pentru ei, Parlamentul a pregătit mai multe surprize.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Difuzarea filmului artistic „Dimitrie Cantemir”, realizat în 1973 de către regizorul Vlad Ioviță este una din surprizele pe care le-a pregătit Parlamentul pentru elevii claselor gimnaziale care se vor bucura de vacanță săptămâna viitoare. Acțiunea este prilejuită de aniversarea Domnitorului, scriitorului, savantului și diplomatului Dimitrie Cantemir, născut la 26 octombrie 1673, și este realizată în parteneriat cu studioul „Moldova-Film”. La fel, în perioada 26-30 octombrie, vor fi organizate online  activități de informare și divertisment, care vor fi transmise pe paginile oficiale ale Parlamentului pe Facebook și Youtube.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Elevii nu mai merg la școală: Iată motivul

De asemenea, vor fi prezentate seria de podcasturi din cadrul proiectului „Generația Z întreabă”, produse video și grafice despre activitatea Parlamentului, spoturi sociale despre măsurile de protecție împotriva COVID-19 etc.

Amintim, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul ședinței Guvernulu a anunțat că săptămâna viitoare elevii vor sta acasă. Aceștia intră în perioada vacanței de toamnă. Mai mult, vacanța unora se va prelungi cu o zi. Este vorba de elevii care îți fac studiile în instituțiile în care vor fi deschise birouri electorale. Ministrul a spus că a fost emis un ordin prin care în instituțiile în care vor fi deschise birouri electorale, a doua zi după alegeri procesul educațional se va desfășura de la distanță. Decizia a fost luată pentru ca încăperile să fie dezinfectate. Amintim că anterior se anunțase că, după alegerile din 1 noiembrie, elevii din instituțiile în cadrul cărora va fi organizată votarea nu vor merge la școală două zile. Ulterior, s-a decis că aceștia vor sta acasă doar o zi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0