Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Barcelona - Real Madrid se dispută astăzi pe Camp Nou

© AFP 2024 / LLUIS GENEFC Barcelona, Camp Nou
FC Barcelona, Camp Nou - Sputnik Moldova
Abonare
Eternele rivale FC Barcelona și Real Madrid se întâlnesc în această seară, de la ora 17:00, în cadrul etapei a 7-a din Primera Division. Partida de pe Camp Nou va fi transmisă de Setanta și Digi Sport.

Miza meciului este foarte mare pentru ambele formații. Barcelona caută revanșa pentru sezonul trecut, când a pierdut derby-ul din luna martie, scor 0-2, dar și titlul de campioană, în timp ce Real Madrid încearcă să pună punct unei săptămâni în care a pierdut cu Cadiz (0-1) și Șahtior (2-3).

Barcelona nu va putea apela la serviciile fundașului Samuel Umtiti și a portarului Marc-Andre ter Stegen, accidentați. În schimb, Jordi Alba a revenit în lotul lui Koeman, dar prezența sa în El Clasico este incertă. De partea cealaltă, Real Madrid nu se va putea baza pe Carvajal, Hazard și Odegaard, toți accidentați. Vestea bună primită de Zidane este revenirea lui Sergio Ramos după micile probleme medicale acuzate.

Meciul Barcelona - Real Madrid: Echipele probabile

Barcelona: Neto - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Busquets, De Jong - Griezmann, Coutinho, Fati - Messi

Real Madrid: Courtois - Nacho, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Modric - Vinicius, Benzema

Elevi în măști la școală în România - Sputnik Moldova
Societate
Elevii vor avea parte de surprize în vacanță
Leo Messi, starul Barcelonei, este lider în topul marcatorilor din El Clasico, cu 26 de reușite, fiind urmat de Cristiano Ronaldo și Alfredo Di Stefano, cu câte 18 goluri. Căpitanul catalanilor este în căutarea celui de-al 27-lea gol în poarta lui Real Madrid, însă trece printr-o perioadă îndelungată de secetă. Messi nu a mai marcat în poarta rivalei de când Cristiano Ronaldo a părăsit Madridul. 900 de zile au trecut de la ultimul gol al argentinianului în El Clasico. Ultima dată se întâmpla pe 6 mai 2018, într-o remiză, 2-2, pe Camp Nou. De atunci, Messi a evoluat în cinci din cele șase confruntări Barcelona - Real Madrid. În acest sezon, decarul Barcelonei a reușit două goluri, unul în Primera Division și unul în Liga Campionilor, ambele venind din penalty.

Portarului Realului, Thibaut Courtois, nu a mai luat gol într-un El Clasico de patru ore și patru minute. Belgianul a fost învins ultima oară pe 2 martie 2019, când Rakitic a înscris pe Santiago Bernabeu. De atunci, Courtois a ținut poarta închisă pentru 244 de minute. Niciun alt portar de la Real Madrid nu a reușit, în secolul 21, să închidă poarta în fața Barcelonei pentru atât de mult timp.

Este interesant că antrenorul Realului, Zinedine Zidane, nu a pierdut niciodată pe Camp Nou. Zidane a mers de cinci ori la Barcelona din postura de antrenor al Realului, reușind să obțină trei remize și două victorii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0