Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ungaria și Polonia nu se lasă șantajate de Bruxelles

© Photo : Magyarország Kormánya / Árvai KárolyPéter Szijjártó - ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria
Péter Szijjártó - ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că Ungaria și Polonia vor face eforturi pentru a nu fi șantajate în legătură cu fondurile europene.

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a dat asigurări, după o întrevedere avută la Varșovia cu omologul său polonez, Zbigniew Rau, că Polonia şi Ungaria vor depune eforturi pentru a se asigura că niciunul dintre cele două state nu poate fi şantajat în legătură cu utilizarea fondurilor UE.

La Cour de justice de l'Union européenne (CJUE)   - Sputnik Moldova
Ungaria, atacată de justiția europeană din cauza lui Soros

Reprezentanții celor două state au rămas fermi pe poziţia potrivit căreia din fondurile UE trebuie sa beneficieze ambele ţări, întrucât atât Polonia, cât şi Ungaria contribuie la performanţa economică a Uniunii Europene şi, prin urmare, fondurile UE sunt resurse comune.

Oficialul ungar a arătat că este inacceptabil faptul că, prin şantaj, se fac presiuni asupra Varşoviei şi Budapestei să-şi schimbe politica în ceea ce priveşte imigraţia sau alte politici.

El a anunțat de altfel că cele două ţări vor respinge noul pact al Comisiei Europene privind refugiaţii, pact care, potrivit şefului diplomaţiei ungare, are acelaşi principiu pe care l-a avut Comisia în ultimii cinci ani, cu repetarea aceloraşi greşeli.

Ministrul ungar de externe a mai spus că degeaba noua cotă de imigranți este numită “rambursare sponsorizată”, câtă vreme este tot o cotă de refugiaţi obligatorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0