Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID - 19: Moldova include alte șapte state în „Zona Roșie”

© Photo : Poliția de Frontieră Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie
Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
Lista statelor clasificate ca „Zonă Roșie” a fost actualizată și plasată pe site-ul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Încă șapte state au fost incluse în lista celor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, începând cu 26 octombrie, cetățenii care vor veni din cele 67 de state clasificate zonă roșie vor trebui să respecte regimul de carantină timp de 14 zile. 

© Photo : Ministerul Sănătății Muncii și Protecției SocialeLista statelor pentru care se impune autoizolare
COVID - 19: Moldova include alte șapte state în „Zona Roșie” - Sputnik Moldova
Lista statelor pentru care se impune autoizolare

Lista actualizată a fost plasată cu puțin timp în urmă pe site-ul Ministerului și include ca și până acum țări precum România, Ucraina, Ungaria, Italia, Germania, Polonia, Franța, Irlanda, Federația Rusă, etc.

Женщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте - Sputnik Moldova
Ne protejează mănușile de COVID - 19? Iată ce spune un medic

Lista este elaborată în conformitate deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 50 de cazuri la 100.000 populație.

De precizat că nu doar moldovenii care revin direct din statele clasificate ca „Zona Roșie” vor sta în carantină, dar și cei care vin în tranzit, în mod obligatoriu vor completa fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0