Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne protejează mănușile de COVID - 19? Iată ce spune un medic

© AP Photo / Francisco SecoЖенщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте
Женщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте - Sputnik Moldova
Abonare
Un specialist în boli infecțioase al Ministerului Sănătății din Rusia a spus dacă mănușile și dezinfectanții protejează în egală măsură de COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 oct — Sputnik. Dezinfectanții și mănușile pot fi eficiente în profilaxia bolilor infecțioase, a declarat infecționistul principal al Ministerului Sănătății al Federației Ruse, Vladimir Ciulanov pentru RIA Novosti. 

El a precizat însă că mănușile reutilizabile din pânză nu ne protejează de coronavirus. Dimpotrivă, pot prezenta un risc suplimentar de infecție.

Рабочая встреча президента РФ В. Путина с членами правления РСПП - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Medicii ruși au învățat să lupte cu COVID-19

"Dacă vorbim de purtarea mănușilor, este important să rețineți că acestea trebuie folosite o singură dată. Le îmbrăcăm înainte de a intra în locuri publice unde există o mulțime de oameni și există suprafețe pe care le atingem: clanțe de ușă, balustrade, rafturi, coșuri de cumpărături. Este important să înțelegem că toate acestea pot fi o sursă de infecție. Prin urmare, este necesar să îmbrăcați mănuși înainte de a merge acolo", a spus Ciulanov. 

Specialistul în boli infecțioase a adăugat: când mănușile sunt îmbrăcate pe mâini, nu trebuie să atingeți cu ele față, mucoasele, nasul, urechile, ochii, deoarece acestea pot conține agentul patogen COVID-19.

De asemenea, este necesar să scoateți mănușile corect: luați manșeta cu o mână și întoarceți-o astfel încât suprafețele infectate să rămână în interior.

"În locuri publice, la fel ca mâinile, și mănușile pot fi tratate cu un antiseptic pentru piele. Totuși, trebuie să ținem cont că mănușile sunt echipamente de protecție de unică folosință. Nu folosiți mănuși de pânză. Oamenii îmbracă aceste mănuși, apoi le iau, le pun în buzunare, le îmbracă din nou și le poartă mult timp.Din păcate, acest lucru poatefavoriza infectarea", a spus specialistul în boli infecțioase al Ministerului Sănătății din Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0