Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proteste în masă? La ce ne-am putea aștepta după alegeri

© Sputnik / Mihai CarausCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este exclus că după alegerile prezidențiale ar putea avea loc proteste în masă. Acest lucru l-a declarat în studioul Sputnik Moldova politologul Corneliu Ciurea.
Proteste în masă? La ce ne-am putea aștepta după alegeri

Mai multe sondaje de opinie vorbesc despre victoria lui Igor Dodon în campania prezidențială. Pe de altă parte, candidata la prezidențiale Maia Sandu consideră ca actualul președinte al țării va câștiga doar în cazul în care aceste alegeri vor fi falsificate și admite posibilitatea că oamenii vor ieși în stradă să-și apere voturile.

Potrivit politologului Corneliu Ciurea, acest lucru nu este exclus și clasa politică occidentală ar putea organiza proteste în masă, în cazul în care va suferi înfrângeri la alegerile prezidențiale.

"Revoluția nu poate fi exclusă și despre aceasta se vorbește din ce în ce mai mult. Acestea sunt rezultatele acțiunilor occidentalelor. Ei sunt maeștri de a organiza și orchestra revolte post-electorale. Trebuie să fim pregătiți pentru acest gen de reprezentare teatral-politică. Aici contează înțelepciunea populară de a nu se implica în asemenea acțiuni, care nu este exclus că vor fi puse în operă", a declarat pentru Spuntik Corneliu Ciurea..

Amintim că anterior cinci candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova au semnat o scrisoare adresată comunităţii internaţionale, prin care și-au exprimat îngrijorarea şi au sesizat partenerii externi cu privire la așa-zisele tentative de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon şi PSRM. Unii politologi au remarcat că opoziția nu a prezentat nici o probă în acest sens, ci doar a venit cu unele presupuneri și acuzații nefondate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0