Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful NATO: Atacuri la Rusia, China și cerșetorie după bani

© REUTERS / Yves HermanГенеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на пресс-конференции перед встречей с министрами обороны стран-союзников 9 февраля 2016 года.
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на пресс-конференции перед встречей с министрами обороны стран-союзников 9 февраля 2016 года. - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a ținut joi o videoconferință de presă cu ocazia Summit-ului miniștrilor Apărării din țările NATO care are loc în zilele de 22 și 23 octombrie la Bruxelles.

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Jens Stoltenberg a anunțat în videoconferința de presă că anul trecut NATO a declarat spațiul ca domeniu operațional, iar astăzi s-a luat o decizie importantă pentru că miniștrii Apărării au fost de acord să fie stabilit un Centru Spațial NATO la sediul Comandamentului Aliat din Ramstein, Germania.

Nuclear explosion - Sputnik Moldova
NATO și Germania se pregătesc pentru un războiul nuclear

Centrul Spațial va sprijini coordonarea activităților spațiale aliate ale NATO, dar și misiunile și operațiunile din spațiu.

Ca de obicei, când e vorba de NATO, s-au făcut referiri și la Rusia, Stoltenberg declarând că a fost discutat și arsenalul Rusiei în ceea ce privește rachetele nucleare, care este ”în creștere”, a fost opinia oficialului.

Motivul a devenit evident în următoarele fraze în care șeful NATO a subliniat că aliații din NATO își achiziționează noi sisteme de apărare, incluzând celebrele rachete Patriot și sistemele SAMP/T.

Apoi, Stoltenberg a trecut la un alt punct de discuții important tot pentru americani, ca și vânzarea de armament, și s-a referit la ”vulnerabilitățile” pe care le-ar presupune controlul străin asupra infrastructurii critice pe care se bazează societățile și armatele țărilor NATO.

Российские многоцелевые истребители Су-27 во время показательных полетов в день открытых дверей в авиационном полку ЮВО в честь 105-летия ВВС России - Sputnik Moldova
Expert militar: Reacția Rusiei la provocări irită NATO

De data aceasta, șeful NATO a indicat spre China, afirmând că ”țările precum China investesc agresiv în porturi și aeroporturi, iar rețelele noastre de telecomunicații rămân vulnerabile”, o sugestie clară a dorinței SUA de a bloca Huawei.

Sigur că Stoltenberg nu a uitat nici de creșterea cheltuielilor pentru apărare, oficialul NATO încurajând sporirea în continuare a banilor dați pentru acest domeniu și lăudând faptul că cheltuielile militare ale statelor NATO sunt în continuă creștere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0