NATO și Germania se pregătesc pentru un războiul nuclear

CC0 / Pixabay / AlexAntropov86 / Nuclear explosion
Nuclear explosion - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Bild, exercițiile numite „Amiază neperturbată” au avut loc la baza aeriană Nörfenich din Renania de Nord-Westfalia, cu participarea Forțelor Aeriene Germane și a aliaților NATO.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. În Germania, s-au desfășurat antrenamente secrete în vederea exersării unor acțiuni militare cu utilizarea armelor nucleare, scrie Bild, citat de RIA Novosti.

Germania solicită elaborarea unei viziuni comune cu NATO asupra „amenințării rusești” - Sputnik Moldova
Video
Germania solicită elaborarea unei viziuni comune cu NATO asupra „amenințării rusești”
Potrivit publicației, exercițiile numite „Amiază neperturbată” au avut loc la baza aeriană Nörfenich din Renania de Nord-Westfalia, cu participarea Forțelor Aeriene Germane și a aliaților NATO.

Bombardierele capabile să transporte arme nucleare au fost implicate în aceste manevre, scopul principal al exercițiilor, așa cum se menționează în material, fiind de a exersa apărarea Germaniei cu folosirea bombelor atomice.

De asemenea, în articol este exprimă opinia că în prezent riscul privind începerea un război nuclear este mult mai mare decât în ​​ultimele trei decenii. Principalul motiv pentru aceasta, potrivit autorilor materialului, este retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0