Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Midrigan, despre greșelile candidaților la prezidențiale

© Sputnik / Mihai CarausPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI" analistul politic Pavel Midrigan a vorbit despre comportamentul candidaților la prezidențiale în cadrul campaniei electorale.
Midrigan, despre greșelile candidaților la prezidențiale

Potrivit lui, candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova au ales o tactică eronată și greșită, iar majoritatea dintre ei și-au propus un singur scop.

"Candidații au ales să lupte împotriva lui Igor Dodon, ceea ce este ridicol. Dacă ei abordau activitatea pe segmentul actvității externe ș.a., atunci putea exista o discuție ce s-a reușit și ce nu s-a reușit. Mulți au mers pe poziția de denegrare, insinuări, compromate, însă o discuție constructivă așa și nu a existat", a subliniat Pavel Midrigan.

De asemenea, analistul politic s-a referit și la promisiunele candidaților la prezindețiale. În topul acestora se regăsesc acele precum: reparația drumurilor, majorarea pensiilor și salariilor - aceste domenii însă nu țin de împuternicirile președintelui țării.

"Nu poate președintele să decidă multe lucruri pe sectorul economic și social. Președintele nu poate fi responsabil de toate. Suntem republică parlamentară și președintele are unele atribuții, dar mai puțin în sectorul economic, social  - acestea sunt prerogativele Guvernului și Parlamentului", a remarcat interlocutorul.

Amintim că alegerile președintelui Moldovei sunt programate pentru 1 noiembrie curent. Potrivit Constituției țării, președintele este ales pe un termen de patru ani și intră în exercițiul funcțiunii după depunerea jurământului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0