Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon: Mesaj tranșant către ruși și americani

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a vorbit despre influențele politice străine în Republica Moldova, dar și despre relațiile pe care le are țara noastră cu statele vecine. Șeful statului a venit cu un mesaj tranșant către ruși și americani.

CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. În cadrul emisiunii "Președintele răspunde", Igor Dodon a vorbit despre influențele străine în campania electorală din Republica Moldova. Șeful statului crede că nici Federația Rusă, nici UE și nici Statele Unite ale Americii nu au niciun interes să distabilizeze situația din țara noastră. 

Joe Biden - Sputnik Moldova
Joe Biden, decizia așteptată de toată America
"Nu cred în maidan-uri fără susținerea politică a marilor jucători, dar nicio forță nu cred că vrea distabilizarea situației din Republica Moldova și crearea unei situații de haos, aici, la frontieră", a menționat Igor Dodon. 

Șeful statului a comentat și declarațiile venite de la americani precum că în această campanie electorală Igor Dodon este ajutat de experți ruși. La fel, președintele s-a pronunțat și pe comentariile venite din partea Federației Ruse precum că SUA ar vrea să provoace destabilizarea situației din Republica Moldova. 

"Foarte des, astfel de mesaje forțele politice le dau la preîntâmpinarea unor astfel de acțiuni. Și probabil, sper foarte mult ca acest mesaj din partea Federației Ruse a fost așa:"Noi știm, noi vedem", pentru a preîntâmpina o eventuală dorința unora de a distabiliza situația. Eu în ultimii 10 ani am participat în zeci de campanii electorale și niciodată nu am avut experți în staff-ul meu electoral și nici nu-mi trebuie. Noi știm cum se fac campaniile și nu ne trebuie experți nici ruși, americani, români, francezi sau ucraineni", a precizat președintele țării.

În același timp, Igor Dodon a comentat și susținerea pe care o au alți candidați electorali din partea forțelor europene sau americane. 

Гражданское общество в Республике Молдова: Спонсоры. НПОкратия. Культурные войны - Sputnik Moldova
Țîrdea: În Moldova acționează o adevărată armată postmodernistă
"De ce nu luați în calcul consilierii voștri politici din țări UE sau SUA care vă fac campanie, ONG-urile, iată domnul Țîrdea a făcut o analiză foarte bună, parcă i-a fript pe toți. Primesc sute de milioane de euro și dolari anual și fac campanii electorale. Cu ce mesaje: împotriva mea, în susținerea unor candidați concret", a spus Igor Dodon. 

În context, președintele Republicii Moldova a făcut un apel către toate forțele politice străine. 

"Stimați parteneri importanți și ruși, și americani, nu vă băgați în treburile interne ale țării noastre, dacă aveți între voi dispute geopolitice, cine-i mai tare, mai mare, luptați între voi, pe noi lăsați-ne în pace, noi ne vom clarifica singuri, nu ne trebuie aici distabilizări, găsiți-vă un alt teren de joacă, nu aici. Eu voi face tot posibilul ca în țară să fie pace. Eu am trei copii și nu vreau aici distabilizare. În primul rând, vreau asta ca tată și ca cetățean, eu nu sunt ca cei care mâine își iau "rucsaciocul" și fug din țară", a mai spus Igor Dodon

Șeful statului a mai precizat că în perioada mandatului său de președinte relațiile cu țările vecine nu au fost afectate, din contra. 

"Relațiile bilaterale cu Ucraina și România nu au avut de suferit în ultimii 3-4 ani. Din contra, am avut un dialog la nivel de Guvern și Parlament foarte bun și avem foarte multe activități și proiect comune", a declarat Igor Dodon. 

Igor Dodon candidează independent la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, dar cu susținerea Partidului Socialiștilor din Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0