Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Expert, despre decesul unui participant la testarea vaccinului AstraZeneca

© AP Photo / Matt DunhamШтаб-квартира компании AstraZeneca в Лондоне, Великобритания
Штаб-квартира компании AstraZeneca в Лондоне, Великобритания - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului Gamalei a comentat informația despre decesul unui participant la testările vaccinului împotriva coronavirusului, pe care le efectuează compania AstraZeneca.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg, a comentat pentru RIA Novosti decesul unui participant la testarea vaccinului AstraZeneca, menționând că dacă compania a decis să continue testările, atunci ea are dovezi clare privind lipsa unei legături între moartea persoanei șu administrarea vaccinului.

”Dacă nu există o legătură de cauzalitate şi acest lucru este confirmat de comunitatea medicilor care sunt în drept să susţină acest lucru în cadrul protocolului acestor studii, atunci sigur că trebuie continuat. Însă dacă există anumite aluzii la o legătură între aceste două fenomene – vaccinarea și decesul – atunci evident trebuie oprite, în conformitate cu orice legislație”, a precizat el.

Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova
Cum reacționează la vaccinul anti-COVID bărbații și femeile
Despre decesul cetățeanului Braziliei, care a participat la testarea vaccinului companiei britanice AstraZeneca, a anunțat anterior Agenția pentru controlul asupra sănătății din această țară -Anvisa. Cauzele decesului nu sunt dezvăluite ”din considerente de etică și confidențialitate”. Nu există de asemenea infirmații dacă voluntarului i-a fost administrat preparatul activ sau placebo. Comitetul pentru siguranța vaccinului a propus continuarea testărilor.

”Toți cei din această lume, vaccinați ori nevaccinați, vor muri, după cum înțelegem cu toții. Principalul este, de ce vor muri. Atunci când, respectiv, va fi dovedit de tot felul de comitete care există la AstraZeneca, la fel ca în orice alt studiu clinic, că persoana a murit din cauza administrării vaccinului, pentru vaccin asta va fi rău. Însă atâta timp cât acest lucru nu este dovedit, eu pot doar să regret moartea acelui om”, a menționat Aleksandr Ghințburg.

Savanții dezvoltă vaccinul AstraZeneca împreună cu specialiștii de la Oxford, etapa a treia a testării preparatului în SUA a început în luna august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0