Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum reacționează la vaccinul anti-COVID bărbații și femeile

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaВакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве
Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorul Centrului Gamalei a explicat dacă bărbații și femeile au reacții diferite la vaccinul împotriva noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Anumite reacții care apar la vaccinul împotriva coronavirusului se manifestă la fel și în cazul bărbaților, și al femeilor, însă o informație veridică din punct de vedere statistic vom avea abia după încheierea testărilor post-înregistrare, a comunicat pentru RIA Novosti directorul Centrului Gamalei Aleksandr Ghințburg.

CoVID-19 Moscow woman - Sputnik Moldova
Rusia
Când se poate renunța la mască după vaccinarea împotriva coronavirusului

”Nu am observat deocamdată, poate atunci când vom vaccina 40 de mii se vor depista deosebiri statistice reale, însă deocamdată nu am reușit să observăm astfel de diferențe”, a răspuns Ghințburg la întrebarea dacă există deosebiri între reacțiile bărbaților și femeilor la vaccin.

În luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”. Vaccinarea presupune administrarea a două componente a preparatului, la un interval de trei săptămâni.

Testările clinice post-înregistrare ale substanței au început la Moscova pe 7 septembrie, iar pe 9 septembrie medicii le-au administrat vaccinul primilor participanți. În total la studiu vor lua parte 40 de mii de voluntari, dintre care 10 mii vor primi placebo, acest lucru fiind necesar pentru verificarea eficienței vaccinului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0