Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA, despre perchezițiile de la Consulatul din București

© Sputnik / Miroslav Rotari / Percheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CNA a venit cu detalii în cazul perchezițiilor de ieri de la Consulatul Republicii Moldova la București, precizând că ofițerii acestei instituții investighează o schema de corupție la.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Mai mulți foști angajați ai Consulatului Republicii Moldova la București sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu într-o cauză în care sunt suspectați ca ar fi perceput taxe de la cetățeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii, anunță ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, într-un comunicat de presă. Este vorba despre plățile pentru adeverințele, eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldovenești în românești.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова  - Sputnik Moldova
Politică
Noi detalii în cazul perchezițiilor de la Consulat
Potrivit datelor anchetei, taxa oficiala pentru eliberarea unei adeverințe este de 35 de euro, iar aceste sume nu ar fi fost reflectate în contabilitatea misiunii. Estimativ, ar fi vorba despre o suma de peste 30 000 de euro care nu ar fi fost încasată de Consulat, banii fiind însușiți de persoanele responsabile de eliberarea acestor acte.

De menționat ca informația despre pretinsa schema a ajuns la CNA în septembrie 2020, ulterior fiind inițiata o urmărire pentru verificarea acesteia. La data de 22 octombrie, doi ofițeri ai CNA s-au deplasat la Ambasada Republicii Moldova la București pentru a desfășura audieri si pentru a ridica acte de evidenta în scopul investigării informației.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penala.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0