Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Câți oameni au murit în doar 24 de ore

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaГоспиталь COVID-19 в ГКБ № 52
Госпиталь COVID-19  в ГКБ № 52 - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus se menține în continuare mare. La fel și cel al persoanelor decedate din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Încă 777 de moldoveni au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Cinci din totalul de cazuri confirmate astăzi sunt de import - două din Italia și câte unul din Turcia, Ucraina și România.

Женщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте - Sputnik Moldova
Ne protejează mănușile de COVID - 19? Iată ce spune un medic

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 69 568. Și astăzi au fost cazuri de infectare în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de zece medici, 21 de asistenți medicali și opt angajați din cadrul personalului auxiliar.

În stare gravă în spitalele din țară se află 795 de pacienți. Dintre aceștia, 42 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

COVID-19 a luat viața a încă 11 persoane. Este vorba de opt femei și trei bărbați din mai multe regiuni ale țării, cu vârste între 47 și 84 de ani. Printre decedați este și Maria Botnariuc, în vârstă de 72 ani,  care activa în calitate de dezinfecționist în cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești. Ea a fost internată pe 12 octombrie la Spitalul Raional Cimișlia. Numărul persoanelor decedate din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 a ajuns la 1 641. Dintre acestea, 45 sunt lucrători medicali.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, alte 720 persoane au fost tratate și externate. În total, 50 422 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0