Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID - 19: Încă un medic a fost răpus de virusul ucigaș

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaЦентр инфекционных болезней ФГАУ "НМИЦ здоровья детей" готов к приему детей с COVID-19
Центр инфекционных болезней ФГАУ НМИЦ здоровья детей готов к приему детей с COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Tudor Botnaru a fost specialist în anestezie și resuscitare. A continuat să salveze vieți până a fi internat în spital.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. S-a stins din viață încă un medic, răpus de COVID-19. Tudor Botnaru, la ai săi 70 de ani, a salvat vieți la Spitalul Clinic Republican până în ultima clipă. A fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din raionul Slobozia cu pneumonie bilaterală severă pe 3 octombrie, iar astăzi a pierdut lupta pentru viață.

Госпиталь COVID-19  в ГКБ № 52 - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Câți oameni au murit în doar 24 de ore

„Tomografia computerizată a arătat deteriorarea a 48% din plămâni. Starea s-a agravat și, după cinci zile, s-a decis transferarea pacientului la secția de terapie intensivă”, a comunicat centrul de presă al departamentului de Interne din regiunea transnistreană.

Medicul suferea de boli cronice ale sistemului cardiovascular, în 2016 și 2019 a suportat atacuri de cord,avea diabet zaharat de tip 2 și hipertensiune. Medicii au luptat pentru viața colegului lor timp de aproape trei săptămâni. Dar eforturile lor au fost în zadar.

Botnaru a lucrat în sistemul de sănătate peste 40 de ani. A stat la originile formării și dezvoltării specialității „medic anestezist - resuscitator” în regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0