Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Primul concert cu public în sală la Chișinău

Abonare
După mai bine de jumătate de an de restricții impuse în contextul pandemiei, Sala cu Orgă din Capitală a găzduit primul concert cu public. Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități.

Pare a fi un vis. După șapte luni de restricții, astăzi la Chișinău s-a desfășurat primul concert cu public în sală. În incinta Sălii cu Orgă, Orchestra Națională de Cameră, condusă de dirijorul cu o carieră impresionantă Cristian Florea, a susținut un concert de muzică barocă.

Zeci de spectatori au venit astăzi să savureze frumusețea acestei muzici. Cei prezenți au spus că au fost dornici de asemenea concerte, iar zâmbetul și buna dispoziție nu au putut fi ascunse nici după măștile de protecție. Nici faptul că trebuie să respecte distanța socială și alte măsuri impuse de autorități nu i-au făcut să renunțe la participarea la un asemenea eveniment de anvergură.

”Eu sunt foarte bucuros. Nu am avut în ultima perioadă asemenea ocazie. Este îmbucurător că s-a organizat un asemenea eveniment”, a spus unul dintre spectatori.

În cadrul concertului, spectatorii s-au putut bucura de prestația mai multor artiști cunoscuți: Tatiana Costiuc, soprană, Ion Negură, flaut, Reghina Nadkrenicinaia, organista Catedralei Romano-Catolice ”Providența Divină” și Olgla Iuhno, clavecin. În cadrul spectacolului a răsunat muzică de G.F. Handel, J.J. Quantz și A. Corelli.

Mai multe detalii despre eveniment aflați din reportajul video realizat de reporterul Sputnik Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0