Noi reguli de acces în Marea Britanie de anul viitor

© AFP 2024 / JOHN THYSUK, Big Ben, London, UK flag, customs
UK, Big Ben, London, UK flag, customs - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Britanie va introduce de la 1 ianuarie restricții de intrare pe teritoriul său a cetăţenilor din Uniunea Europeană care au cazier.

BRUXELLES, 22 oct - Sputnik. Noile reguli care vor fi aplicate în Marea Britanie de anul viitor și care prevăd interzicerea accesului pe teritoriul Regatului Unit a cetățenilor europeni care au cazier înseamnă egalizarea tratamentului pentru aceştia cu regimul aplicat cetăţenilor cu situaţii similare din restul ţărilor lumii.

Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova
Lovitură pentru americani: Vize dacă vor să intre în UE

”Prea mult timp, regulile UE ne-au obligat să acceptăm infractori străini periculoşi, care abuzează de valorile noastre şi ne pun în pericol modul de viaţă, pe străzile noastre”, a afirmat ministrul de interne Priti Patel, cu referire la aceste reglementări.

Patel a afirmat că Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor de frontieră mai ferme şi mai corecte atunci când infractorii străini, indiferent de naţionalitate, vor fi supuşi aceloraşi reguli.

Modificările vor fi prezentate astăzi în Parlamentul britanic și presupun ca infractorii străini condamnaţi la cel puţin un an de închisoare să aibă interzis la intrarea în Regatul Unit. Pentru cei cu sentinţe mai scurte decizia va fi luată în funcţie de fiecare caz individual.

Şi cei care nu au executat condamnări ar putea fi respinşi la graniţă dacă sunt recidivişti sau au primit o condamnare de orice fel în precedentele 12 luni şi nu au mai intrat anterior în Marea Britanie.

Potrivit guvernului, aceste reguli, care nu li se vor aplica cetăţenilor UE acoperiţi de măsuri din acordul de Brexit, se înscriu în eforturile menite să consolideze frontierele ţării.

Anunţul guvernului intervine, totodată, după ce Curtea de Apel din Londra a decis miercuri că deportarea forţată a migranţilor cu doar 72 de ore de la înştiinţarea lor este ilegală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0