Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Indemnizația de 16 mii de lei va fi acordată: Iată până când

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a extins inițiativa de a fi achitați cei 16 mii de lei persoanelor infectate cu virusul COVID - 19. Astfel, lucrătorii medicali, dar și unii funcționari publici din Moldova vor primi banii până la sfârșitul lunii noiembrie

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Guvernul a extins plata prestațiilor în valoare de 16 mii lei pentru lucrătorii medicali și unele categorii de funcționari care au contactat virusul COVID-19 în timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu. 

”Până în data 30 noiembrie inclusiv, perioada de valabilitate a normelor prevăzute de articolele 4.5 și 6 din Legea privind aplicarea anumitor măsuri pentru perioada stării de urgență în sfera sănătății publice este prelungită inițiativa de achitare a celor 16 mii de lei”, se arată în decizia Guvernului.

Pe lângă despăgubirea de 16 mii de lei, se va păstra și indemnizația lunară pentru funcționarii publici pentru muncă desfășurată în condiții nocive.

Bani - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune Dodon despre o eventuală anulare a indemnizației de 16 mii de lei
La începutul lunii septembrie, Cabinetul de miniștri a propus anularea plății în valoare de 16 mii de lei pentru medici și angajații instituțiilor de stat care s-au infectat cu coronavirusul la locul de muncă. Atunci, inițiativa Guvernului nu a fost susținută de președintele țării și nici de Parlament.

Până în prezent, peste două mii de persoane au beneficiat de acest suport financiar. Indemnizația unică este scutită de impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale de stat obligatorii, contribuția individuală de asigurări sociale de stat obligatorii și primele de asigurări obligatorii de asistență medicală și este alocată din fondul de intervenție al Guvernului.

Aproape 24 de milioane de lei au fost alocați anterior autorităților administrației publice centrale și locale pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID - 19, precum și altor angajați care au contractat infecția cu coronavirus  în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0