Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune Dodon despre o eventuală anulare a indemnizației de 16 mii de lei

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon îi asigură pe cetățeni că dacă în Parlament va ajunge vreun proiect cu privire la anularea indemnizației unice de 16 mii de lei pentru o anumită categorie de angajați infectați cu COVID-19, deputații socialiști nu vor vota.

CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Șeful statului a fost întrebat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” dacă este adevărat că Guvernul a decis să anuleze indemnizația unică de 16 mii de lei care se oferă unor categorii de angajați la stat care se infectează cu COVID-19 la locul de muncă.

Медик показывает образцы мазка на COVID-19  - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Urmașii personalului medical decedat ca urmare a COVID-19 vor primi indemnizații
Igor Dodon a precizat că nu a auzit de această inițiativă, însă chiar dacă ea va ajunge în Parlament, deputații PSRM nu o vor susține. 

”Nu am văzut această inițiativă, voi verifica, dar știu că modificările la buget au fost coordonate cu FMI. Dacă în acest proiect a fost inclusă anularea indemnizației de 16 mii de lei, vă asigur că această propunere nu va fi votată în Parlament. Colegii mei socialiști nu vor susține, însă dacă și deputații vor vota o astfel de lege, eu voi întoarce legea în Parlament să fie revotată. Cred că această indemnizație, mai ales acum, cu profesorii care se supun riscului, banii trebuie să fie asigurați de stat”, a declarat președintele Igor Dodon. 

La mijlocul lunii mai, Cabinetul de Miniștri a aprobat un proiect care se referă și la acordarea unei indemnizații unice de 16 mii de lei pentru o anumită categorie de persoane. Este vorba de angajați infectați cu COVID-19 din cadrul mai multor instituții de stat. Indemnizația unică este scutită de impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale de stat obligatorii, contribuția individuală de asigurări sociale de stat obligatorii și primele de asigurări obligatorii de asistență medicală și este alocată din fondul de intervenție al Guvernului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0