Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă o țară în care s-ar afla Plahotniuc - epopeea extradării

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a primit confirmare din partea Turciei că Vlad Plahotniuc se află pe teritoriul acestei țări, procurorul general spune că a interpelat încă două țări cărora le-a solicitat extrădarea fostului lider democrat.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Procurorul general Aleksandr Stoianoglo a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Turcia nu a răspuns încă solicitării de extrădare a lui Vlad Plahotniuc, chiar dacă a fost confirmat oficial că acesta se află pe teritoriul său. Cu toate acestea, au fost făcute interpelări către alte două țări. Una a răspuns că fostul președinte al PDM nu i-a traversat frontierele, iar alta nu a reacționat încă la solicitarea Procuraturii Generale. 

„Până acum noi nu am primit niciun răspuns din partea autorităților turce, dar pot să vă spun prima dată astăzi că în afară de Turcia, Procuratura Generală a expediat cerere de extrădare a domnului Plahotniuc posibil și din Republica Cipru și din Arabia Saudită. Până acum avem numai răspunsul din Arabia Saudită că domnul Plahotniuc nu a traversat hotarele Arabiei Saudite. Suntem în așteptare”, a declarat procurorul general. 

Amintim că pe 29 septembrie Procuratura Generală a confirmat că a primit o notificare oficială din partea autorităților de resort din Turcia, prin care a fost anunțată că Vlad Plahotniuc a intrat în această țară pe 10 septembrie.

Procuraturii generale - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura face un prim bilanț în cazul dosarelor pretins politice - detalii

În aceste condiții, procurorul-șef al Republicii Moldova Alexandr Stoianoglo a semnat o cerere prin care a solicitat Procuraturii Turciei extrădarea fostului lider democrat, pentru a fi tras la răspundere penală. 

Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare. Este vorba de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Anterior s-a aflat că Vlad Plahotniuc se află în SUA, iar în luna iunie a anului curent Procuratura Generală a Republicii Moldova a expediat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii setul de acte cu solicitarea de extrădare a lui.

La începutul acestei luni, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a confirmat că Vlad Plahotniuc nu se mai poate întoarce în SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0