Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avocat, despre condamnarea mamei cu cinci copii: E o rușine

© Sputnik / Mihai CarausЮрий Мэрджиняну
Юрий Мэрджиняну - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", avocatul Iurie Mărgineanu a comentat cazul femeii din Drochia, mamă a cinci copii, care a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru că nu a putut rambursa un credit.
Avocat, despre condamnarea mamei cu cinci copii: Este o rușine

Cazul femeii care-și crește de una singură cei cinci copii, unul dintre care are mai puțin de jumătate de an, a stârnit mai multe reacții în spațiul public. Prin hotărârea instanței de judecată, femeia a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari.

Avocatul Iurie Mărgineanu este indignat de sentința Judecătoriei Drochia.

"Oare câte circumstanțe atenuante trebuie să existe ca o persoană să fie absolvită de pedeapsă sau să-i dea o pedeapsă condiționată. Cinci copii – oare nu fiecare dintre ei este o circumstanță atenuantă excepțională? Cu cine au rămas acei copii? Statul știe? Codul de Procedură Penală obligă instanța și procurorul să dispună ce fac cu copiii, să-i plaseze într-un centru de plasament. Cu cine i-au lăsat? Cu bunicii? Nu le este rușine?", a remarcat într-un interviu pentru Sputnik Iurie Mărgineanu.

De menționat este că și președintele țării, Igor Dodon, a menționat că pedeapsa care i-a fost aplicată femeii este prea dură și a spus că după ce se încheie campania electorală, dacă va fi reales, va semna un decret pentru a elibera condamnata înainte de termen.

Ce decizie ar fi luat Iurie Mărgineanu în calitate de judecător în acest caz, aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0