Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

AMTAP, la 80 ani: Manifestările dedicate sărbătorii

© Photo : Facebook / Victoria MelnicVictoria Melnic
Victoria Melnic - Sputnik Moldova
Abonare
Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) aniversează 80 de ani de la fondare. Despre rezultatele și perspectivele instituției am aflat de la rectorul Victoria Melnic.
AMTAP, la 80 ani: Manifestările dedicate sărbătorii

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din Republic Moldova şi singura instituţie de stat în domeniul învăţământului artistic superior din țară. Astfel, AMTAP pregătește specialiști cu studii superioare pentru toate domeniile artei şi culturii: muzică, arta teatrală, coregrafie, multimedia, arte plastice şi decorative, design şi culturologiei ș.a.

Potrivit rectorului Victoria Melnic, de la an la an, instituția devine tot mai cunoscută și peste hotarele țării, grație absolvenților moldoveni ce duc faima Academiei prin întreaga lume.

"În acești ani, instituția a oferit țării un număr mare de personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea culturii și artei naționale. În ultimii zece ani, imaginea Academiei a devenit și mai vizibilă, grație absolvenților talentați care participă la diverse spectacole pe marele scene din lume", a declarat pentru Sputnik conducătorul AMTAP.

Cu prilejul celor 80 de ani de la fondare, instituția pregătește o suită întreagă de manifestări. Astfel, în perioada 20 octombrie-20 noiembrie sunt fi organizate o serie de activități (conferințe științifice internaționale; expoziții de documente istorice și fotografii, publicații reprezentative ale profesorilor etc.). Totodată, se vor desfășura și unle evenimente în regim online - înregistrări retro audio și video, spectacole, concerte și alte activități inedite.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0