Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședință la Guvern: Ce vor discuta miniștrii

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaȘedința Guvernului din data de 5 februarie
Ședința Guvernului din data de 5 februarie - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse 14 chestiuni, printre care și modificări la Legea privind sistemul public de pensii.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Modificarea unui articol din Legea privind sistemul public de pensii va fi analizată astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Pe cine din Guvern îl va lăsa Dodon dacă va câștiga scrutinul

Astfel, miniștrii se vor pronunța asupra amendamentului propus, care stabilește derogări de la principiile de organizare și funcționare a sistemului public de asigurări sociale incluse în Legea privind sistemul public de asigurări sociale. Este vorba de principiul egalității, care le asigură tuturor participanților la sistemul public (contribuabili și beneficiari) un tratament nediscriminatoriu în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege, precum și principiul contributivității, conform căruia drepturile de asigurări sociale se cuvin pe temeiul contribuțiilor de asigurări sociale plătite. Miniștrii urmează să dea aviz pozitiv sau negativ în cadrul ședinței care include și alte 14 chestiuni pe ordinea de zi.

Un alt subiect ține de aprobarea Programului Național de Dezvoltare a Apiculturii în Republica Moldova, pentru anii 2021-2025. Programul va include și un Plan de acțiuni pentru anii 2021 – 2025, care se va realiza de către autoritățile responsabile din contul și în limitele mijloacelor bugetului de stat și din alte surse financiare, conform legislației. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va prezenta Guvernului anual, până la data de 15 februarie, raportul de realizare a Programului/Planului de acțiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0