Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic de familie, despre tratamentul formelor ușoare de COVID

© Sputnik / Mihai CarausDina Ţăruş
Dina Ţăruş - Sputnik Moldova
Abonare
În lupta împotriva pandemiei, lucrătorilor medicali din domeniul medicinii primare le revine cea mai grea misiune: să depisteze cazurile noi de COVID-19, să supravegheze starea de sănătate a bolnavilor și să-i convingă pe unii să administreze medicamentele necesare.
Medic de familie, despre tratamentul formelor ușoare de COVID

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicul de familie Dina Țăruș a vorbit despre tratamentul la domiciliu al pacienților infectați cu COVID-19, care manifestă forme ușoare ale bolii.

Potrivit ei, în cazul în care persoana sesizează anumite simptome asociate infecției, aceasta obligatoriu trebuie să le semnaleze medicul de familie. Dina Țăruș susține că tratamentul pacientului la domiciliu diferă de la caz la caz, însă sunt câteva aspecte comune aplicate pacienților.

"În caz de rinoree, recomandăm pacienților dușul nazal, la inflamații în gât sunt indicate gargarele pentru calmarea iritației, antitusivele sunt administrate în caz de tuse, iar dacă persistă febra - se administrează paracetamolul. De asemenea, sunt indicate vitaminele C și D, Zinc, pentru a ajuta organismul să lupte cu această infecție", a declarat pentru Sputnik Dina Țăruș.

De menționat este că unii pacienți care se tratează de coronavirus la domiciliu practică automedicația. Aceștia consideră într-un fel sau altul că tratamentul prescris de medicul lor de familie nu-i va ajuta să scape de infecție și adesea nu țin cont de recomandările specialistului.

Medicii de familie le recomandă pacienților să se abțină de la metodele de autotratament și să respecte cu strictețe indicațiile specialiștilor, bazate pe Protocolul provizoriu COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0