Expert: Ce șanse sunt ca să avem un „Maidan” după alegeri

© Sputnik / Caraus MihaiAurelian Lavric
Aurelian Lavric - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în studii de securitate Aurelian Lavric a comentat declarația directorul Serviciului rus de Informații Externe Serghei Narîșkin, care a spus că Statele Unite pregătesc un scenariu ”revoluționar” pentru Moldova după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Expertul în studii de securitate Aurelian Lavric a declarat în cadrul emisiunii „Contrapunct” de la Radio Sputnik că cei interesați de de destabilizarea Republicii Moldova ar trebui să investească foarte mulți bani în acest sens, întrucât în țara noastră nu există potențial pentru mari proteste. 

„Ceea ce mi se pare că face diferența dintre Moldova și alte state în care observăm o instabilitate, de exemplu Belarus, eu nu văd asemenea nemulțumiri în societatea moldovenească, să iasă oameni în asemenea măsură, într-un număr atât de mare să protesteze. Dacă cineva vrea să organizeze în baza la ceva care nu are temei, va trebui să investească foarte mulți bani, să le plătească ca să vină să protesteze, pentru că nu există o stare de nemulțumire totală la ora aceasta în societatea moldovenească”, a remarcat Aurelian Lavric.

Ieri, directorul Serviciului rus de Informații Externe Serghei Narîșkin a declarat că Statele Unite pregătesc un scenariu ”revoluționar” pentru Moldova după alegerile prezidențiale.

"SUA continuă să intervină fără a se sinchisi în treburile interne ale statelor prietenoase Moscovei, de-a lungul perimetrului frontierelor rusești. În Belarus și Kârgâzstan se fac încercări dure de a influența situația postelectorală", a spus el, menționând că următoarea țintă este Moldova. Declarația a fost difuzată de biroul de presă al SVR.

"Departamentul de Stat al SUA a cerut ambasadei sale la Chișinău să pregătească din timp opoziția pentru organizarea protestelor în masă în cazul realegerii lui (a lui Dodon - Ed.) prin care se cer anularea rezultatelor votului", a declarat șeful SVR.

Președintele Igor Dodon declara recent că nu vede existența unui potențial pentru proteste majore după viitoarele alegeri prezidențiale.

Миссия наблюдателей СНГ - Sputnik Moldova
Observatori CSI vor monitoriza alegerile prezidențiale din Moldova

"Acum vedem clar că americanii pregătesc un scenariu ”revoluționar” pentru Moldova, care urmează să-și aleagă președinte în noiembrie. Ei nu sunt mulțumiți de actualul șef al statului, Igor Dodon, care întreține relații constructive cu țările CSI, inclusiv cu Rusia", a declarat Narîșkin, citat de serviciul de presă al SVR.

ONG-urile și mass-media afiliate americanilor aruncă deja falsuri în spațiul informațional cu privire la planurile autorităților de a recurge la falsificări, a adăugat el.

”Diplomații de la Ambasada SUA încearcă să îi convingă pe șefii structurilor de forță ale Republicii Moldova să nu împiedice eventualele proteste de stradă și să treacă imediat de „partea poporului”. Există informații despre pregătirile pentru plecarea în Moldova a unui grup de specialiști americani în „revoluții colorate”, cu sarcini clare ”, a mai spus Narîșkin.

Alegerile prezidențiale din Moldova sunt programate pentru 1 noiembrie, în cursa pentru fotoliul de șef al statului fiind înscriși opt candidați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0