Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mii de elevi din Moldova, plasați în autoizolare

© AFP 2024 / ANDREI PUNGOVSCHIElevi în măști la școală în România
Elevi în măști la școală în România - Sputnik Moldova
Abonare
Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ continuă să fie una îngrijorătoare. Sute de elevi sunt infectați.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Aproape 300 de elevi din toată țara au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus. Informațiile au fost prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării printr-un comunicat de presă. Potrivit informațiilor, până în prezent în țară au fost confirmați 276 de elevi și 372 de cadre didactice. Totodată, ministerul informează că 6091 de elevi și 351 de cadre didactice au fost plasați în regim de autoizolare. Din rândul personalului nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 69 de persoane, iar alte 64 se află în autoizolare.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Câți elevi și profesori din Capitală sunt infectați cu COVID-19

De asemenea 11 instituții și 294 de clase activează la distanță din cauza carantinei.

Ce ține de învățământul profesional tehnic, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare și două instituții își desfășoară activitatea în regim online. Totodată, MECC informează că, în perioada 12-16 octombrie, 24 de elevi, 12 cadre didactice și șapte reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar din aceste instituții au fost confirmați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2.

În învățământul superior, în perioada 12-16 octombrie, 25 de studenți au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar 126 de studenți se află în autoizolare. La fel, 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 18. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 9 persoane.

Săptămâna trecută, în cadrul unui briefing de presă, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a menționat că școala nu este o sursă de răspândire a infecției de COVID-19. Acesta a făcut apel la responsabilitate maximă în vederea păstrării măsurilor de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0