Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care dau în chirie apartamente

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaИпотечный кредит
Ипотечный кредит  - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciului Fiscal de Stat a aplicat în 2020 amenzi de zeci de mii de lei proprietarilor care dau în chirie imobile fără contract, respectiv fără plata impozitului pe venit de 7%.

CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Serviciului Fiscal de Stat a anunțat că pe parcursul a nouă luni ale anului curent (ianuarie-septembrie) au fost identificate 312 persoane fizice care dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației. Acestea au fost obligate să achite la buget: plăți de bază în valoare de 163 de mii de lei, penalități – 5,8 mii de lei și amenzi – 47,5 mii de lei.

Автошкола  - Sputnik Moldova
Societate
Mii de oameni au făcut școala auto, dar nu pot obține permis
Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

Suma impozitului pe venit trebuie să fie achitat cel târziu în data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Plata impozitului poate fi efectuată în orice bancă comercială, oficiu poștal al Republicii Moldova sau pe portalul Guvernamental de plăți electronice Mpay (https://mpay.gov.md/Services/Service/VEN01).

Serviciului Fiscal de Stat anunță că angajații acestuia continuă să desfășoare cu regularitate acțiuni de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice care oferă în chirie bunuri imobile. Astfel, pe parcursul a nouă luni ale anului curent (ianuarie-septembrie) au fost înregistrate 9411 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Contractele au fost înregistrate la Direcțiile Deservire Fiscală din teritoriul în care sunt amplasate.

Victor Chironda - Sputnik Moldova
Comerțul cu haine și tehnică va fi interzis în Piața Centrală
Urmare a transmiterii în locațiune a bunurilor imobile și drept rezultat al înregistrării contractelor de către Serviciul Fiscal de Stat, pe în lunile ianuarie-septembrie 2020, la buget au fost încasate venituri în sumă de 17,8 milioane de lei, depășind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 1,8 milioane de lei sau o creștere de 11,2 %.

Totodată, pe parcursul lunii septembrie 2020, SFS a continuat acțiunile de conformare și verificare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile. Ca rezultat, în perioada menționată au fost înregistrate la SFS 3 218 contracte de locațiune/chirie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0