Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A decedat unul dintre cei mai cunoscuți preoți din Rusia

© Sputnik / OsmatescoВсемирный конгресс семей
Всемирный конгресс семей - Sputnik Moldova
Abonare
A trecut la cele veșnice protoiereul Dmitri Smirnov care a condus mai mulți ani la rând Comisia patriarhală pentru problema familiei, protecției maternității și copilăriei.

CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Fostul președinte al Comisiei patriarhale pentru problema familiei, protecției maternității și copilăriei, protoiereul Dmitri Smirnov la vârsta de 69 de ani, a trecut la cele veșnice, a declarat pentru RIA Novosti Vasili Rulinski, secretar de presă al departamentului sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru caritate și servicii sociale bisericești.

"Părintele Dmitri a murit la Moscova. Veșnică pomenire scumpului nostru părinte. Vladîca Panteleimon (președintele Departamentului sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru Caritatea și Serviciul Social, Episcopul Panteleimon din Orekhovo-Zuevski - n.red.) a săvârșit panihida", a spus Rulinski.

Dimitri Smirnov și-a început drumul ca ascet al creștinismului în 1978, când a intrat la seminarul teologic din Serghiev Posad, apoi a absolvit Academia teologică. Până în 1990, el a fost al doilea preot în Biserica Înălțarea sfintei Cruci din satul Altufievo, iar în 1991 a devenit paroh al Bisericii Sf. Mitrofan din Voronej.

Vsevolod Chaplin - Sputnik Moldova
Rusia
Unul dintre cei mai influenţi preoţi ai Patriarhiei Ruse, Vsevolod Chaplin, a decedat

În perioada 2001-2013, preotul a condus departamentul sinodal pentru interacțiunea cu forțele armate ale Rusiei, apoi a fost numit șef adjunct al Comisiei patriarhale, a fost chemat să se ocupe problemele legate de familie, protecția copilului și maternității și a fost, de asemenea, a făcut parte din Consiliului Bisericii Supreme a ortodocșilor ruși. Acum unsprezece ani, Dimitri Smirnov a primit dreptul de a purta mitră, pentru merite deosebite.

Părintele Dmitri Smirnov a vizitat Moldova în anul 2018 unde a participat la Congresul Mondial al Familiilor organizat sub egida președintelui Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0