Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Unul dintre cei mai influenţi preoţi ai Patriarhiei Ruse, Vsevolod Chaplin, a decedat

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaVsevolod Chaplin
Vsevolod Chaplin - Sputnik Moldova
Abonare
Protoiereul Vsevolod Chaplin, care a fost anterior purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, s-a stins din viață astăzi, după ce a oficiat Sfânta Liturghie.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Parohul Bisericii ”Sfântul Teodor Suditul” de la Moscova, Vsevolod Chaplin - unul dintre cei mai influenți preoți ai Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, s-a stins din viață astăzi, anunță RIA Novosti.

Despre asta a anunțat pe pagina sa de Facebook protoiereul Aleksandr Pelin. El a scris că Vsevolod Chaplin a plecat la cele veșnice după ce a oficiat Sfânta Liturghie.

”Era așezat pe o bancă în fața bisericii. I s-a făcut rău și a decedat”, a scris Aleksandr Pelin. Cauza decesului nu este cunoscută deocamdată. 
Protoiereul Vsevolod Chaplin a ocupat postul de președinte al Departamentului Sinodal pentru relațiile dintre Biserică și societate al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse în perioada 31 martie 2009 - 24 decembrie 2015. Protoiereul avea doar 51 de ani.

Fluxul de știri
0