Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Onișcenko, despre probabilitatea originii artificiale a COVID - 19

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul medic-sanitar șef al Rusiei a menționat că umanitatea intră în „a șasea ordine tehnologică”, în care, datorită dominanței progreselor în biotehnologie și biologie sintetică, va fi posibil să se creeze „nu numai un virus artificial, ci și o viață artificială”.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Fostul medic-sanitar șef al Rusiei, deputatul Dumei de Stat Gennadi Onișcenko a spus ce crede el despre versiunea originii artificiale a COVID-19, informează RIA Novosti.

Potrivit acestuia, în 2013, oamenii de știință din China și Statele Unite au reușit să reproducă coronavirusul în laborator, dar, după cum notează Onișcenko, virusul nu a dobândit nicio proprietate nouă după aceea.

Старт продаж новых iPhone в России - Sputnik Moldova
Cât timp rezistă coronavirusul pe smartphone și bani

"În 2013, chinezii și americanii au efectuat împreună o secvențiere genomică completă a coronavirusului și reacția inversă. <...> Dar nu era nimic acolo care să-i poată schimba proprietățile, același virus a fost, pur și simplu, reprodus. S-a dovedit, pur și simplu, că acest lucru se poate face, nu numai cu coronavirusul, ci cu oricare altul. Coronavirusul a depășit bariera interspecie, de la mamifere mici, himenoptere, a trecut la oameni. Dar nu l-au ajutat în acest sens, el a făcut-o pe cont propriu. Dar ar fi fost posibil să fie ajutat să facă asta", a spus Onișcenko într-un interviu acordat NSN.

Fostul medic-sanitar șef a menționat că umanitatea intră în „a șasea ordine tehnologică”, în care, datorită dominanței progreselor în biotehnologie și biologie sintetică, va fi posibil să se creeze „nu numai un virus artificial, ci și o viață artificială”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0