Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Rusiei, despre învinuirea celor șase cetățeni ruși în SUA

© Sputnik / Alexey Agaryshev / Accesați arhiva multimediaAmbassade de Russie à Washington
Ambassade de Russie à Washington - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada rusă de la Washington respinge acuzațiile aduse de autoritățile americane celor șase cetățeni ruși suspectați de atacuri cibernetice.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Ambasada Rusiei la Washington respinge acuzațiile SUA la adresa cetățenilor ruși învinuiți de crime cibernetice și activitate de destabilizare în întreaga lume, a declarat pentru Agenția RIA Novosti un reprezentant al misiunii diplomatice.

A US Army's Patriot Surface-to Air missile system is displayed during the Air Power Day at the US airbase in Osan, south of Seoul on October 12, 2008 - Sputnik Moldova
Spoliere ”strategică”: România dă alte sute de milioane SUA!

Anterior, Ministerul Justiției al SUA și FBI au înaintat acuzații împotriva a șase cetățeni ruși privind participarea la o serie de atacuri cibernetice și răspândirea unor malware, în scopul atacării infrastructurii altor state.

În special, lor li se impută răspândirea virusului NotPetya în 2017. Autoritățile americane susțin că aceștia ar fi angajați ai GRU și ar fi organizat inclusiv atacuri cibernetice asupra Olimpiadei din Coreea de Sud. În același timp, Marea Britanie a declarat că serviciile rusești ar fi planificat un atac cibernetic asupra organizatorilor Jocurilor Olimpice din Tokyo, pentru a obține amânarea lor.

“Este evident că astfel de evenimente informaționale nu au nimic în comun cu realitatea și sunt îndreptate doar spre provocarea unor sentimente rusofobe în societatea americană, pentru declanșarea unei vânători de vrăjitoare și spionomanie. În decursul a câtorva ani acest aspect a devenit o caracteristică a vieții politice de la Washington. Autoritățile SUA distrug consecvent relațiile ruso-americane, altădată pragmatice, și impun artificial populației lor o percepție toxică a Rusiei și a tot ce se asociază cu ea”, a comentat reprezentantul ambasadei.

Interlocutorul Agenției a subliniat că Rusia nu are și nu a avut intenții de a desfășura “operațiuni de destabilizare” în lume.

“Acest lucru nu corespunde politicii noastre externe, intereselor noastre naționale, dar și modului nostru de a înțelege cum sunt stabilite relațiile între state. Rusia respectă suveranitatea altor state și nu se implică în problemele lor interne”, a adăugat el.

Surse din cadrul MAE de la Moscova au declarat agenției RIA Novosti că acuzațiile SUA și Marii Britanii cu privire la implicarea hackerilor ruși în diverse atacuri, inclusiv asupra organizatorilor Olimpiadei din Tokyo, sunt nefondate și sunt destinate auditoriului intern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0