Spoliere ”strategică”: România dă alte sute de milioane SUA!

© AFP 2022 / KIM JAE-HWANA US Army's Patriot Surface-to Air missile system is displayed during the Air Power Day at the US airbase in Osan, south of Seoul on October 12, 2008
A US Army's Patriot Surface-to Air missile system is displayed during the Air Power Day at the US airbase in Osan, south of Seoul on October 12, 2008 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cele mai grele momente pentru economie și populație, România dă alte sute de milioane pe noi rachete, pentru ”a face faţă ameninţărilor prezente şi viitoare”

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. În plină criză pandemică și economică, România mai dă 300 de milioane de euro către SUA! Evident, pe rachete – de data asta unele ”antinavă”!

Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Moldova
Turcia a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană S-400 
Informația este transmisă de corespondentul Radio România Actualități. ”Agenţia Statelor Unite de cooperare în domeniile securităţii şi apărării a notificat Congresul SUA în legătură cu hotărârea Departamentului de Stat de a aproba "o posibilă vânzare de instalații mobile de lansare rachete antinavă Guvernului României cu un cost estimat de 300 de milioane de dolari".

Ca de obicei în acest ”parteneriat”, România trebuie să primească și aprobare ca să plătească! 

Din aceeași sursă aflăm că Guvernul României a solicitat cumpărarea a două asemenea sisteme şi că ”vânzarea lor de către SUA României ar sprijini politica externă şi de securitate naţională a SUA prin consolidarea securităţii unui aliat NATO în ceea ce priveşte dezvoltarea şi menţinerea unei capacităţi puternice, gata de autoapărare”.

Agenţia Statelor Unite de cooperare în domeniile securităţii şi apărării mai arată că vânzarea acestor sisteme ”ar creşte capacitatea României de a face faţă ameninţărilor prezente şi viitoare prin consolidarea capacităţilor sale de apărare maritimă la Marea Neagră şi prin creşterea interoperabilităţii cu SUA”.

Și, desigur, principalul contractor american, adică beneficiar al banilor românești va fi același mega grup - Raytheon Missiles&Defense.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a propus prelungirea cu un an a START-III fără anumite condiții
Totul devine logic – o țară lovită de crize economice și, mai nou, pandemice trebuie să se pregătească de ceva ce nu a lovit-o niciodată de la fondarea statului: atacul maritim.

Ar fi interesant de știut de părere au de aceste cheltuieli IMM-urile din România – sau industria militară sau cea conexă. Sau cei din agricultură. Sau cei din Sănătate. Sau pensionarii și părinții, pentru care nu există bani de pensii majorate, respectiv pentru alocații. Și așa mai departe. 

Părerea noastră am expus-o și cu alte ocazii – spoliere perversă și bătaie de joc nemaivăzută în istoria noastră. În schimb, alte state din lume au cunoscut binefacerile ”parteneriatelor” cu grupările americane de putere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0