Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Savanții au numit un nou simptom al infecției cu coronavirus

© Sputnik / Maxime Blinov / Accesați arhiva multimediaIllustration du coronavirus au forum russe Santé de la nation
Illustration du coronavirus au forum russe Santé de la nation - Sputnik Moldova
Abonare
Savanții Colegiului Universitar din Londra și ai Comitetului Național Regal au identificat un nou simptom al coronavirusului.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Potrivit savanților, odată cu simptomele deja cunoscute ale coronavirusului, cum ar fi tusea, pierderea simțurilor olfactiv și gustativ, despre infectare pot vorbi și unele modificări ale auzului, scrie RIA Novosti cu referire la Daily Express.

Прием у врача - Sputnik Moldova
Simptome ciudate: Ce raportează cei tratați de COVID-19

Cercetătorii au ajuns la astfel de concluzii după ce au studiat simptomele pacienților care au fost confirmați cu COVID-19. Unii dintre aceștia s-au plâns la etapa incipientă a bolii de tinitus – țiuit și alte zgomote în urechi, în condițiile în care nu au existat niciun fel de cauze obiective pentru apariția acestora. Te asemenea, au fost atestate cazuri când aceste simptome nu dispăreau nici în fazele târzii ale infectării, iar în cazurile grave ale bolii duceau chiar la pierderea completă a auzului.

În acest context, savanții au chemat medicii sa acorde atenție la orice schimbări care țin de auzul pacienților și să ia măsuri preventive pentru tratarea acestora în cazul diagnosticului de COVID-19.

Totodată, cercetătorii recunosc că tinitusul poate apărea și în cazul altor boli. De aceea, se poate vorbi despre acesta ca despre un simptom al coronavirusului doar în cazul existențe și altor semne, mai răspândite, ale bolii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0