Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump: SUA vor deveni un „sanctuar al criminalilor” dacă...

© AP Photo / John MinchilloDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că, dacă vor câştiga alegerile, democrații vor transforma țara într-un „sanctuar uriaș pentru criminali” prin sistarea finanţării poliţiei și instigarea la atacuri împotriva ofițerilor care aplică legea.

BUCUREŞTI, 19 oct – Sputnik, Doina Crainic. „Dacă dați puterea democraților, stânga radicală va tăia finanţarea, va desființa, dezarma și dezmembra departamentele de poliție din toată SUA. Întrebat dacă susţine tăierea finanțării pentru poliție, [Biden] a spus «da, da, absolut da»”, a declarat Trump la un miting de campanie sâmbătă, în Janesville, Wisconsin.

Джо Байден - Sputnik Moldova
VIDEO: Prima dezbatere Biden-Trump - „Vrei să taci, omule?”

Trump s-a referit la tulburările prelungite care au fost în statele conduse de democrați, precum Chicago, New York și Oakland, în contextul protestelor organizate de Black Lives Matter.

„Anul acesta peste 1.000 de ofițeri ai forțelor de ordine au fost atacați violent, nimeni nu vorbește despre asta”, a spus Trump, adăugând că „retorica anti-poliție a lui Joe Biden și a Partidului Democrat provoacă într-adevăr o astfel de situaţie, pune poliția în pericol. Biden i-a descris pe poliţişti ca fiind «inamicul» și i-a calomniat ca pe o forță rasistă opresivă”, a precizat preşedintele SUA, citat de Sputnik Internaţional

Trump le-a spus susținătorilor săi din Wisconsin că nu crede că rivalul său democrat Joe Biden crede cu adevărat în ceea ce a spus despre poliție.

„Atâta vreme cât sunt președinte, nu vom întrerupe niciodată finanţarea pentru poliție, ne vom apăra puternic poliția și voi fi mereu alături de eroii forțelor de ordine”, a subliniat Trump.

Preşedintele american a avertizat că democrații vor înlătura drepturile cetățenilor din al doilea amendament și vor transforma întreaga țară într-un „sanctuar uriaș pentru criminali”.

„Biden îi va mulţumi pe răzvrătiți, jefuitori și anarhiști, iar eu îi arestez”, le-a spus Trump susținătorilor săi, adăugând „Vreau ca oamenii să fie în siguranță”.

Protestele împotriva agresivităţii şi rasismului poliției au izbucnit în principal în orașele conduse de democrați după moartea, pe 25 mai, a lui George Floyd, care se afla în custodia poliției din Minneapolis. Multe proteste s-au transformat în revolte însoţite de violențe împotriva polițiștilor și a civililor, precum și de acte de jafuri, daune materiale și incendiere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0