Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sărbătoare pentru dansatorii din Moldova - detalii

© Sputnik / Mihai CarausVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Dansului Modern şi de Estradă din Moldova a împlinit 18 ani de activitate. Despre rezultate, proiecte și planuri de viitor am aflat de la președinta Federației, Victoria Basiul.
Sărbătoare pentru dansatorii din Moldova

Sute de dansatori moldoveni din cadrul Federației Dansului Modern şi de Estradă au contribuit pe parcursul anilor la creșterea popularității țării noastre în întreaga lume. Rezultatele fructuoase însă nu a fost obținute atât de ușor, iar în spatele succesului sunt ore întregi de muncă, antrenamente și nopți nedormite.

"Au fost niște ani foarte interesanți, plini de experiențe. Am învățat din propriile greșeli și am știut să demonstrăm că prin ambiție, sârguință și multă stăruință putem reuși orice", a declarat pentru Sputnik Victoria Basiul.

Potrivit ei, cea mai grea perioadă din toți anii de activitate a fost carantina. Însă chiar și în aceste condiții, dansatorii noștri nu și-au permis să-și schimbe complet modul de viață și au găsit soluții pentru a-și menține forma fizică, fiind îndrumați de profesorii de dans. Aceștia făceau antrenamentele online – prima experiență în acest sens.

Eugenia Ursu - Sputnik Moldova
Festivalurile online continuă: Tinerii din Moldova participă la concursuri internaționale
Mai mult, Victoria Basiul a menționat că pentru prima oară a reușit să organizeze și o competiție internațională de excepție - Online Open Street&Show Dance Moldavian Cup 2020. Astfel, tinerii dansatori din diverse țări ale lumii au participat la această competiție unică.

Victoria Basiul susține că este mult prea devreme să construiască planuri de viitor. Cert este că dansatorii se bucură că au revenit în sală, iar acum nu le rămâne decât să primească plăcere de la dans și să-și adune forțele pentru eventualele competiții și campionate ce se vor desfășura în viitor. Unul dintre acestea ar fi Campionatul Mondial al Dansului Modern și de Estradă, transferat pentru anul 2021.

Amintim că în anul 2019, Republica Moldova s-a clasat pe locul 5 din top 38 de țări după rezultatele obținute în cadrul campionatelor europene și mondiale de dans.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0