Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Macron: Islamiștii nu vor putea dormi în liniște în Franța

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПоездка президента РФ В. Путина в Берлин для участия в Международной конференции по Ливии
Поездка президента РФ В. Путина в Берлин для участия в Международной конференции по Ливии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat duminică seara, la ședința Consiliului Apărării că „islamiștii nu vor dormi bine în Franța”, relatează BFMTV făcând referire la sursele sale.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Consiliul Apărării, la care participă președintele țării și membrii Guvernului francez, s-a întâlnit duminică seara în legătură cu asasinarea profesorului de istorie, care a avut loc vineri și a șocat întreaga țară.

Police officers at  Marseille, southern France - Sputnik Moldova
FOTO - Șoc în Franța: profesor decapitat pentru blasfemii!
BFMTV mai notează, fiind citat de RIA Novosti, că astăzi vor începe verificările autorilor celor 80 de mesaje pe rețelele de socializare, care și-au exprimat sprijinul pentru atacator asupra profesorului.

Vineri seara, un atacator l-a decapitat pe profesorul de istorie Samuel Pati, care anterior, în cadrul unei ore despre libertatea cuvântului, le arătase copiilor nemusulmani caricaturi cu profetul Mahomed. Crima a avut loc lângă o școală din Conflans-Saint-Honorine, lângă Paris. Macron a calificat cazul drept un act terorist.

Atacatorul a fost împușcat de polițiști în comuna vecină Eranyi.

Polizei in Paris - Sputnik Moldova
Video: Atac sângeros la Paris – Premierul a venit la fața locului
Sâmbătă, șeful parchetului antiterorist francez, Jean-François Ricard, a declarat că bărbatul care a comis atacul s-a născut la Moscova, în 2002, este de origine cecenă și a primit statutul de refugiat în Franța. În timpul anchetei cazului, care este efectuată de departamentul antiterorist al procuraturii, 11 persoane au fost reținute.

Duminică, la Paris, pe Piața Republicii (Place de la République) și în alte orașe din Franța, au avut loc mitinguri în memoria profesorului ucis. Participanții la demonstrații au ieșit cu lozinci în apărarea libertății de exprimare, a libertăților republicane și în sprijinul profesorului. La acțiunea de la Paris au participat prim-ministrul țării, Jean Casteks, membri ai Duvernului, primarul Capitalei, Anne Hidalgo.

Palatul Elysee a anunțat că o ceremonie națională de adio pentru profesorul ucis va avea loc pe 21 octombrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0