Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți elevi și profesori din Capitală sunt infectați cu COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți elevi și profesori din instituțiile de învățământ din Capitală s-au infectat cu coronavirus. Autoritățile municipale bat alarma și îi îndeamnă pe toți să poarte măștile de protecție inclusiv în spațiile închise. Nicio școală nu este închisă.

CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. În prezent, în municipiul Chișinău sunt înregistrate 144 de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și 127 sunt cadre didactice. Potrivit datelor prezentate de municipalitate, 2 238 de elevi și 65 de cadre didactice se află în autoizolare.

По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova
Societate
Zinaida Greceanîi a fost confirmată pozitiv la COVID-19
"În rândul cadrelor nedidactice sunt 20 de cazuri confirmate, iar 13 se află în autoizolare. În învățământul primar și secundar 89 de clase sunt plasate în carantină, dintre care 14 instituții sunt private. 1 738 de elevi din aceste clase continuă online lecțiile, inclusiv 230 de elevi din instituțiile private. Elevii din 153 de clase din 68 de instituții s-au reîntors la studii, iar nicio școală la momentul nu se află în carantină, în totalitate", a declarat șefa Direcției Educație, Angela Cutasevici.

De asemenea, Angela Cutasevici a anunțat că sunt aplicate mai multe modificări în procesul de organizare a orelor.

"Pe lângă modificarea distanței între elevi de la 1,5 m la 1 m, au fost modificate și modelele de organizare a procesului de învățământ. Astfel avem modelul 1: cu participarea a 100% prezența fizică la școală în 58 de instituții. Modelul 2: Sunt șapte instituții, unde fiecare clasă este împărțită în grupuri, unde elevii învață pe rând. Modelul 3: Învățarea combinată. A fost selectat doar de o instituție. Modelul 4: Învățare tip hibrid au selectat șase instituții. Modelul 5: Învățarea alternantă, asta înseamnă că fiecare clasă este împărțită în două schimburi și unul învață de la școală, altul online. Modelul 6: Învățarea online nu a ales nimeni. Modelul 7: Învățarea mixtă a fost aleasă de 75 de instituții. Acum s-a extins durata orelor și o lecție durează 45 de minute", a mai spus Angela Cutasevici. 

Autoritățile municipale au anunțat că numărul cazurilor de infecție cu coronavirus va crește în contextul în care vremea se răcește. 

"Purtarea măștilor este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise. este foarte important să ținem cont de acest lucru și ca toate cazurile de suspecție să fie sesizate medicului de familie", a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției Sănătate. 

În grădinițele municipale sunt trei copii infectați cu COVID-19, iar 109 micuți din 4 grădinițe se află în izolare. Totodată, sunt 21 de cazuri confirmate în rândul angajaților, dintre care 12 sunt educatori, iar 20 de angajați se află în izolare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0