Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID - 19: Mai puține cazuri noi și tot mai multe decese

© Photo : Facebook / Gabriela FireaSecția terapie intensivă a unui spital din București
Secția terapie intensivă a unui spital din București - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul mare de decese provocate de infecția noului tip de coronavirus se menține și astăzi. Printre cei care au murit în urma complicațiilor provocate de boală este și un medic din Edineț.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Alte 252 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Potrivit informațiilor instituției, cinci cazuri sunt de import. Mai exact, trei din Turcia, și câte unul din Italia și România. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns astfel la 67 302 de cazuri.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Câți elevi și profesori din Capitală sunt infectați cu COVID-19

Printre persoanele confirmate pozitiv astăzi sunt și 14 lucrători medicali. Este vorba de șapte medici, cinci asistenți medicali și două persoane care reprezintă personalul auxiliar.

MSMPS anunță că 851 de persoane se află în stare gravă, iar 44 de pacienți, în stare foarte gravă fiind conectați la aparate de respirație artificială.

Și astăzi s-a înregistrat un număr mare de decese. Potrivit instituției, 17 oameni au fost răpuși de noul tip de coronavirus. Este vorba de 12 bărbați și cinci femei cu vârste cuprinse între 5- și 77 de ani, din diverse regiuni ale țării. Printre victime este și medicul anesteziolog-reanimatolog Liviu Romanaş, de 59 ani, care activa în cadrul Spitalului Raional Edineţ. Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Republican, pe 11 septembrie, fiind confirmat pozitiv cu COVID-19. Este al 44-lea lucrător medical care a decedat din cauza coronavirusului. Numărul total de decese de la începutul pandemiei până în prezent este de 1601 persoane.

Totodată, alte 651 persoane au fost tratate și externate. În total, 48 493 de persoane s-au vindecat în țara noastră de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0