Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Strigătul părinților: Copiii trebuie să fie fără mască la ore

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaElevă cu mască
Elevă cu mască  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți părinți din Capitală sunt revoltați că elevii trebuie să poarte măști de protecție la ore. În acest sens, ei au lansat o petiție online prin care își manifestă nemulțumirea față de restricțiile impuse de autorități.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Mai mulți părinți sunt nemulțumiți de decizia luată de Comisia municipală Extraordinară de Sănătate Publică care-i obligă pe elevi să poarte măști de protecție chiar și în timpul orelor. În acest sens, părinții au lansat o petiție online.

CoVID-19 Moscow woman - Sputnik Moldova
Rusia
Când se poate renunța la mască după vaccinarea împotriva coronavirusului
Ei menționează că aceste măsuri nu vor îmbunătăți nici pe departe situația pandemică din țară, ci din contra va dăuna sănătății copiilor. 

"Purtarea unei măști mai mult de două ore la rând poate provoca dezvoltarea diferitelor infecții bacteriologice. Și nici părinții, nici profesorii nu sunt capabili să asigure și să controleze schimbarea măștii la fiecare 2-3 ore. Purtarea unei măști reduce cantitatea de oxigen care intră în corpul copilului, ceea ce reduce performanța și imunitatea acestuia", se menționează în petiție. 

Totodată, părinții spun că numărul copiilor de vârstă școlară care se infectează cu coronavirus este mic, iar dacă și sunt cazuri, în majoritatea dintre ele sunt ușoare. Mai mult, ei susțin că instituțiile de învățământ sunt obligate să asigure distanța socială dintre elevi, iar dacă nu au această posibilitate, atunci nu au decât să desfășoare lecțiile online. 

Până acum, peste 500 de persoane au semnat petiția. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 66 652 cazuri. În total, 47 230 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1 569 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0