Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când se poate renunța la mască după vaccinarea împotriva coronavirusului

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaCoVID-19 Moscow woman
CoVID-19 Moscow woman - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii recomandă să fie stabilit mai întâi nivelul de anticorpi protectori înainte de luarea unei decizii.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Cei care se vaccinează împotriva coronavirusului pot renunța la purtarea măștii de protecție abia peste trei săptămâni după administrarea celei de a doua componente a preparatului, după stabilirea nivelului de anticorpi, a comunicat pentru RIA Novosti directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg.

”Trebuie să așteptăm cel puțin 21 de zile după ce persoana s-a vaccinat, apoi trebuie să te convingi că ai făcut parte din grupul de testare, nu din grupul placebo, și eu aș recomanda să fie stabilit nivelul de anticorpi protectori, după care fiecare să decidă de sine stătător dacă să poarte sau nu masca. Dacă nivelul este ridicat, putem să nu mai purtăm, iar dacă nivelul este insuficient, atunci este mai bine să fie purtată”, a explicat el.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
În luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”. Vaccinarea presupune administrarea a două componente a preparatului, la un interval de trei săptămâni.

Testările clinice post-înregistrare ale substanței au început la Moscova pe 7 septembrie, iar pe 9 septembrie medicii le-au administrat vaccinul primilor participanți. În total la studiu vor lua parte 40 de mii de voluntari, dintre care 10 mii vor primi placebo, acest lucru fiind necesar pentru verificarea eficienței vaccinului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0