Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu îi răspunde lui Năstase, care i-a cerut să se retragă din cursa prezidențială

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a comentat rugămintea lui Andrei Năstase, care i-a cerut să se retragă din cursa pentru fotoliul de șef de stat în favoarea sa.

CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Liderul PAS a participat la o emisiune televizată în care a fost întrebată dacă va da curs solicitării președintelui PPDA de a-și retrage candidatura din cursa prezidențială. Andrei Năstase a făcut acest apel către Maia Sandu zilele trecute, argumentând că ar avea mai mari șanse să-l învingă pe Igor Dodon la alegerile din 1 noiembrie. În schimbul acestui favor, i-a promis o funcție înaltă în stat. 

„Este nevoie ca acel candidat care are cele mai mari șanse de câștig să lupte cu Igor Dodon în turul doi. Noi vom afla cine are mai mari șanse după cel de-al doilea tur, pentru că votul cetățenilor noștri va arăta cine are mai mare susținere. (...) Dacă Năstase va ajunge în turul doi eu desigur că îl voi susține”, a declarat Maia Sandu.

De remarcat este că Maia Sandu l-a acuzat pe actualul șef de stat că intenționează să falsifice rezultatele alegerilor încă înainte de a începe campania electorală. 

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Prezidențiale pe timp de pandemie: Ce trebuie să știe alegătorii

Și din partea lui Igor Dodon au răsunat critici la adresa contracandidatului său din Partidul Acțiune și Solidaritate. Acestea se referă mai mult la aspectele politice și economice ale activității liderului PAS, precum și la rezultatele activității cabinetului de miniștri condus de ea.

CEC a înregistrat opt candidați pentru cursa prezidențială. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie au fost constituite 2143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare au fost vor fi pentru cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

La necesitate, votul va fi exercitat la locul aflării, după solicitarea urnei mobile. În acest caz însă va trebui informat din timp biroul electoral. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0