Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chironda: Când am putea scăpa de inundațiile de pe Albișoara

© Sputnik / Mihai CarausVictor Chironda
Victor Chironda - Sputnik Moldova
Abonare
Problema inundațiilor de pe strada Albișoara nu va dispărea atât de rapid precum ne-am fi dorit. Viceprimarul Capitalei Victor Chironda spune că pentru realizarea lucrărilor în acest sens ar fi nevoie de cel puțin 3-4 ani.
Când am putea scăpa de inundațiile de pe strada Albișoara

În cadrul emisiunii "Contrapunct" de la Radio Sputnik Moldova, viceprimarul Victor Chironda a remarcat că, în condițiile în care strada Albișoara se află la o înălțime de doar 20 de centimetri față de râul Bâc, la fiecare ploaie torențială fi inundată.

El afirmă că nu este suficient doar să fie reparată artera. Pentru a scăpa de această probleme este nevoie să fie adâncită albia râului. Acesta este un proiect costisitor, de lungă durată și ar putea fi realizat în următorii ani.

"S-a creat o confuzie între reparația străzii și dispariția problemei inundației – sunt lucruri absolut diferite. Noi am avut intenția de a repara carosabilul și trotuarelele. Am creat niște măsuri adiționale de scurgere, am adăugat niște guri de captare suplimentare, am mărit dimensiunea țevelor de scurgere, dar asta nu va preveni problema în totalitate", a explicat viceprimarul.

Victor Chironda a remarcat că în cazul unor eventuale inundații, șoferii vor fi atenționați despre acest lucru, iar accesul pe strada Albișoara va fi restricționat.

Amintim că lucrările de reparație a unui tronson de pe strada Albișoara au început pe 4 august curent. În cadrul proiectului urmează să fie reparat carosabilului, trotuarele, să fie modernizat iluminatul stradal și să fie evacuate panourile publicitare.

Până la sfârșitul lunii octombrie, lucrările de pe strada Albișoara vor fi finalizate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0